This is it - Chapter 4

- Men kolla, om 'x' är lika med 76 så måste det vara minus här! Inte plus.

Jag pekade och visade. Matte hade blivit en sak som jag är rätt bra på. Ekvationer var en av de sakerna som jag kunde innan och utantill. En kille med namn Harry satt bredvid mig. Han var rätt söt, brunt lockigt hår, bruna ögon och ett gulligt leende. Inte för att man kan gemföra han med Justin, Justin är på ett level ingen kommer att nå upp till.

- Du är smart, Blondie...

Han log mot mig. Jag skrattade och skakade på huvudet. Det var visst hans smeknamn på mig, Blondie.
Mycket mer än så hann jag, eller han inte med. Klockan ringde, vilket betydde att skolan nu var slut. Det var Fredag, vilket betydde att jag hade gått här i en hel vecka. Tiden har gått fort. Afrodite hade undvikit mig sedan hon var hos mig. Hon kollade bara på mig när hon trodde att jag inte visste.

Med en snabb blick i mitt skåp, som nu var lite mer... Jag. Med bilder på mig, på mina vänner och på alla saker som jag gillar. Gick jag ut från skolan. Helg, helg, helg, helg.

- Ey! Blondie!

Jag kollade bak. Just när jag skulle hoppa på bussen hem hörde jag Harry. "Vad?" svarade jag honom. Han gjorde ett täcken som visade att jag skulle komma till honom. Jag suckade, vad vill han nu då?
Harry stod med några andra killar, inga som jag kände igen. Men det kanske inte var så konstigt? Jag har ju inte gått här så länge än.

- Ja...?

Jag kollade på de andra killarna. En av dem var lång, riktigt lång. De andra två var ca 10 centimeter längre än mig. Harry var också lite längre än mig.

- Vi har hört att du är bra på basket, känner du för att visa oss hur duktig du är? Eller var allt... fejk?

Den långa killen flinade mot mig, innan han blinkade med ena ögat. Jag kollade på Harry som hade sagt det.
Med höjda ögonbryn svarade jag deras lilla påstående.

- Fejk? Sure, säg bara till när och var så kommer jag!

De sa att vi skulle träffas på skolans basketplan klockan fem, nu var klockan tre. Jag nickade, och skyndade mig på bussen som inte hade hunnit åka än. Jag satte mig ner, innan jag kollade ut för fönstret. "Detta kommer bli intressant..." tänkte jag för mig själv.

När jag kom hem halvsprang jag upp för trappan, drog av min kjolen och skjortan, innan jag hoppade in i duschen. Kanske lite osmart att duscha innan man har spelat basket. Men lite fräsch vill man ju vara.
Jag rakade mina ben, la en inpackning i håret, tvättade kroppen och sedan var jag klar. Med en svart handduk runt kroppen gick jag på tå från badrummet till mitt rum. Väl inne i mitt rum släppte jag handduken så den la på marken. Jag tog på mig ett par trosor, en BH, sedan ett par gråa bysbyxor, ett vitt linne och en grön/ gul over size tröja.
Innan jag gick ner för trappan drog jag också på ett par strumpor.
Nu var klockan fem, det tog cirka en kvart att komma till skolan. Pappa var inte hemma, han var nog ute och gick med Pello, eftersom hon inte är här hemma heller.





- Så, vi kör en mot en. Sedan i olika omgångar.

Harry log. Jag nickade och kollade på de andra. De gav varandra blickar som jag inte riktigt kunde tyda. Men nu skulle jag inte konsentrera mig på att kolla på killarna, utan nu skulle jag konsentrera mig på att köra så bra basket som jag kan. Det har förvånansvärt nog varit ett tag sedan jag spelade. Men jag var fortfarande duktig.
Jag och Harry började spela. Eftersom jag är 'blondien som fejkar' fick jag börja med bollen.

Ett steg till vänster, sedan en snurr innan jag hoppade upp i luften och sköt. Bollen gick i en båge, och prickade sedan perfekt i nätet. Jag hörde hur de andra killarna 'ooh':ade och hur Harry muttrade att jag hade nybörjartur. Inte för att jag vet hur man kan ha nybörjar tur i något som man har spelat i hela sitt liv.

- Men, jag är ju bara en 'fejk' basketspelare så vi kan ju sluta köra nu när jag leder med... 13-6?

Jag flinade mot Harry som andfått lutade sig mot baksetbollsmålet, nätet, stolpen. Han kollade upp på mig med en beundrande och lite irriterad blick.

- Varför spelar du inte basket på riktigt?, Troy kollade på mig. Och jag på han. Troy var han långa.
- Jag har precis flyttat hit. Jag spelade i Kalifornien. Jag spelade hela tiden, men nu har det blivit lite mindre med allt som har hänt...
- Vi har hört lite rykten om vad som hände med din... Mamma. Men jag vet inte om det stämmer!, Harry som nu inte var lika andfådd längre kollade frågandes på mig.
- Hon blev misshandlad. Polisen hittade de som misshandlade henne till döds. De är i fängelse nu. Men jag såg dem aldrig. Jag var rädd för vad jag skulle göra, eller säga om jag visste hur de såg ut eller vem de var...

Jag kollade bort från Harrys blick. Jag kunde inte möta den. All sorg kom som en blixt. Jag saknade mamma så oerhört mycket.

- Förlåt..., sa de i kör.


Sen men ja.. :)

Tack för kommentarerna!
GLAD PÅSK OCKSÅ BTW!

Postat av: Julia

AWESOME! Glad påsk på dig också :D

2012-04-05 @ 22:47:44
Postat av: Becka

Bra :)

Glad påsk! :)

2012-04-05 @ 23:14:28
URL: http://beckagoesrandom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jätte bra! Men duuuu, är "Harry" bara en snygg kille i klassen eller är det Harry som 1D harry? XD Asså, är han kändis i novellen också?

2012-04-05 @ 23:55:23
Postat av: Johanna

Fablsflldoöadjfodkdkfiwpsk! <3. No words!!

2012-04-06 @ 09:59:12
Postat av: Emilija med J

Grymt bra !

Denna novell kommer nog bli grym !

Glad påsk <3

2012-04-06 @ 10:09:09
URL: http://rromaites.blogg.se/
Postat av: Alictin

Bra :)

2012-04-06 @ 13:31:04
URL: http://alictin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0